Tafeltennisvereniging "Ontspanning Door Inspanning"
Lid worden? Klik hier!

Tafeltennis – een geweldig leuke sport voor iedereen!

De tafeltennisvereniging O.D.I. uit Oudega (Súdwest-Fryslân) is al meer dan 40 jaar een begrip in Oudega e.o. Al die tijd proberen we er elk seizoen weer een bijzonder sportief evenement van te maken en dat kan, want er staan momenteel heel erg leuke spelers achter de tafel. Daarbij denk ik niet alleen aan de spelers die wekelijks de regionale pers halen, maar ook dames en heren, jongens en meisjes, die altijd hun beste beentje voorzetten tijdens de trainingen. Het leuke van O.D.I. is dat we de nieuwe leden niet maar wat laten zwemmen, maar dat ze ook met bekende namen als Anko Baarda, Eelke Cramer, Richard Klein, Wilbert Elderhorst, Richard Thoen, Rinse Cramer en Douwe van der Zee een balletje slaan, dan word je na een paar trainingen al een heel stuk sterker. Weet je wat ook zo leuk is aan tafeltennis: je kunt het tot op zeer hoge leeftijd doen, dit in tegenstelling met heel veel andere sporten. Dus als je Abraham of Sara al lang gezien hebt en je wilt toch nog eens iets met de bal doen, dan is tafeltennis echt iets voor jou. Ik denk, nee ik weet wel zeker, dat tafeltennis de snelste balsport ter wereld is. Dat betekent dat je bij tafeltennis niet alleen aan je conditie kunt werken, maar ook aan je reactievermogen. Met dat reactievermogen kun je vooral in het verkeer weer je voordeel doen. O.D.I. heeft twee trainingsavonden: op dinsdagavond spelen de senioren en op donderdagavond is het de beurt aan de kinderen. Voor de jeugd hebben we een heel leuk programma, met onder andere een tafeltennisrobot. Daarmee proberen we de kinderen spelenderwijs het prachtige spel bij te brengen. Bij voetballen sta je met zijn elven in het veld, bij volleybal met zijn zessen en dat betekent dat je bij verlies de schuld vaak aan anderen kunt geven. Bij tafeltennis sta je er alleen voor: verlies je, dan is dat je eigen schuld. Je leert dan ook heel snel met verlies om te gaan en daar kun je in je verdere leven heel goed je voordeel mee doen. Als men beginners aan het werk ziet, dan spreken we heel vaak over pingpong, maar bij de gerichte training van O.D.I. zie je dat die naam al heel snel vervangen wordt door tafeltennis.

Heb je belangstelling voor tafeltennis, dan kun je met behulp van het inschrijfformulier je aanmelden of anders contact opnemen met een van de bestuursleden. Graag tot ziens achter de blauwe of groene tafel!

Vertel een vriend/vriendin over deze site

Zijn/haar naam:
Zijn/haar e-mail: