Tafeltennisvereniging "Ontspanning Door Inspanning"

Baarda sluit goed af

1 december 2018

Vrijdagavond stond de return bij Actief Vries op de planning bij het eerste team. Baarda pakte gelijk de eerste partij tegen Rass, maar het volgende punt voor het team kwam pas na de dubbel, omdat deze laatste in een spannende partij aan het bezoekende team voorbij ging, evenals de enkel eerste enkel partijen van Warners en Klein. Afijn, Baarda tweede keer ook raak, dit keer tegen Van den Bergh. Na zeven partijen stond de thuisploeg al op de rand van een overwinning met 5-2. Klein verzorgde een stuntje door een zeer welkom setpunt binnen te tikken tegen Van den Bergh. Baarda bracht het team nog een punt verder door Emmens te verslaan. Warners zat nog in de race tegen Rass om gelijk te maken, maar de laatste game liep in de soep, en daardoor 6-4 in het M.F.A. Yde. En hiermee is team 1 vijfde geworden in de poule met 37 punten uit tien wedstrijden. Baarda sterk, met 89% winst, met Maat op afstand met 39%. Warners en Klein konden ternauwernood van de nul af blijven.

Team 2 trok met vier man naar Buitenpost. Een dramatische start voor de onzen, want zowel Thoen, Elderhorst als Rosier gingen eraf. Voor de dubbel kwam Elderhorst samen met vierde man Cramer naar de tafel. Dit duo kon het gat iets verkleinen door een duidelijke overwinning. Thoen had dezelfde middag ander materiaal geplakt omdat het oude materiaal wat doods aanvoelde, maar die gok pakte helemaal verkeerd uit en kon tegen geen van de tegenstanders iets inbrengen. Rosier kon nog wel langs invaller Spijkerman komen, maar moest net als alle anderen buigen voor Wiersma. Het was Elderhorst die in partij zeven en tien de punten ophaalde en de eindstand op 6-4 wist te brengen. Op een veilige vierde plaats geëindigd met 42 uit tien. Elderhorst scoorde 67%, Rosier 38%, Cramer en Thoen bleven net onder de 30% hangen.

O.D.I. 3 had een klein ritje naar Ysbrechtum. Van der Zee en Verbeek trapten goed af door respectievelijk van Bensdorp en Meesters te winnen. Deze laatste had nog geen wedstrijd laten liggen in de competitie, maar zag dus zijn 100% score in rook op gaan. Maar de promovendus sloeg hard terug door vier keer winst op rij, waarin Koekoek twee keer moest buigen, de dubbel verloren ging en Van der Zee kwam ook niet langs Meesters, die niet van plan was nog een partij uit handen te geven. Verbeek keerde kort het tij door Altena te verslaan. Maar daarna besliste het thuisteam de wedstrijd door drie keer winst. Eindstand 7-3. Het was nog even spannend, maar het derde team is hiermee op een hele beste tweede plaats geëindigd in de poule, met net één puntje meer dan Buitenpost. Verbeek grossiert met 87%, Van der Zee tikt met 67% de nodige puntjes binnen, en Koekoek blijft net onder de 20% steken.

Het vierde zonder Walinga, maar met Zijlstra naar Haskerdyken om tegen Delta Impuls te spelen. Zijlstra trapte af in een spannende pot tegen Van Ommen, met winst voor de laatste. Klein maakte gelijk tegen Rosema, waarna Vellinga tekort kwam tegen Spoelstra. Met drie dames in de dubbel werd gelijk gemaakt door Klein/Zijlstra. Deze laatste bleef staan en tekende aan voor de eerste keer voorsprong voor het team. Het zou heel dicht bij elkaar blijven. Vellinga kon één keer de winst pakken, en ook Klein legde nog een keer aan in de laatste partij waardoor de punten netjes verdeeld werden, 5-5. Laatste plek en 16 punten uit tien wedstrijden. Zijlstra, met respectievelijk weinig partijen 56% winst, Walinga en Klein dicht bij elkaar, maar wel onder de 20%, en door toch nog een paar gewonnen partijen Vellinga niet meer op die vervelende nul.

+Oud nieuws