Tafeltennisvereniging "Ontspanning Door Inspanning"

Dijkhoff, Rosier en Walinga bovenaan tijdens dag 2 Topper F

9 november 2018

Na een succesvolle dag 1, was het nu de beurt aan de Toppers, C- en D-klassen. 8 Deelnemers bij de toppers, die net als gisteren bij de B-klasse 2 vierkampen zouden gaan afwerken, gevolgd door een winnaars- en verliezerspoule. De C-klasse was vrij dun bezet, 5 deelnemers, die na de poule nog een finale zouden spelen tussen de nummers 1 en 2. De D werd gevormd door 6 deelnemers die na hun poule hun winnaar bekend zouden hebben.

Favoriet David Dijkhoff (FTTC) timmerde zichzelf zonder al te veel problemen naar de volgende ronde waar de prijzen zaten, en nam O.D.I.’s kopman Anko Baarda mee in het kielzog. Op de tafel ernaast kwamen ook de grote kanshebbers door, André Folmer (Buitenpost) en Sander Derkx (Delta Impuls). De minder fortuinlijke moesten het uitvechten in de verliezerspoule, waar Andries Cats (nu spelend voor Assen) de sterkste bleek over 2 O.D.I.-vertegenwoordigers Eelke Cramer en Jan Ale Maat en FTTC-voorzitter Douwe Reitsma. De winnaarspoule bleek een tombola die zijn weerga niet kende. David trapt goed af tegen Sander, waarna André de betere bleek over Anko. Maar waar David zich in de eerste ronde nog langs Anko sloeg, bleek de Oudegaaster wederom de Angstgegner voor David, want Anko bleef goed plaatsen en besliste de wedstrijd in drieën. Sander kwam daarna door vast spel en harde returns uit tweede en zelfs derde lijn langs André. Deze laatste had zijn kruid verschoten, want David wist tegen hem zijn tweede winst te pakken. Het lot van David kwam in handen van Anko en zijn tegenstander Sander in de laatste pot. Bij winst voor Anko zou deze naar de grootste prijs grijpen, maar bij verlies zou hij hekkensluiter worden. Sander bleef scherp en kon zegevieren na 5 lange games. Hij tweede en toch David winnaar!

In de C-klasse spannende partijen, de heren waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Simon Meesters (YOS) had niet de scherpte en kwam niet tot scoren. Wichard Pander (Buitenpost) liet mooie dingen zien, maar kwam onder andere te kort tegen Sietze Verbeek (O.D.I.) die nog derde werd. De spreekwoordelijke knikkers zouden worden verdeeld tussen Tjalling Rosier (O.D.I.) en Sietse Altena (YOS). Ze speelden aan het einde van de poule tegen elkaar waarbij Tjalling in vijven kon winnen. De finale kort daarna veranderde daar niets aan. Het was weer een lange zit, maar na vijf games kon Tjalling zegevieren en zijn prijs claimen. Sietze moest zich tevredenstellen met een tweede plek.

De D-klasse had maar liefst 15 partijen af te werken op tafel 4, en dat leek nachtwerk te gaan worden, want de eerste partijen gingen allemaal in vieren en vijven. Er werd prima strijd geleverd. Aradhana Klein (O.D.I.) kwam met 1 winstpartij onderaan de ranglijst uit. Vlak boven haar de altijd fanatieke Tryntsje van Ommen (Delta Impuls). De goedlachse Sjoerd Spoelstra (Delta Impuls) eindigde vierde, en op onderling resultaat was er de derde plaats voor Jacob Bos (Buitenpost). De hoogstgeplaatste Douwe van der Zee (O.D.I.) wist iedereen te verschalken, behalve ‘die dekselse’ Marten Walinga (O.D.I.), die weliswaar geen competitie speelt, maar zo ontzettend veel terugbrengt, dat ie veel spelers kan verrassen. Marten dus eerste!

Wederom een heerlijk avondje tafeltennis. En het is super om te zien dat fanatisme en gedrevenheid prima naast sportiviteit kunnen bestaan. Wederom proficiat aan de winnaars, iedereen bedankt voor jullie sportieve bijdrage aan het toernooi, en tot ziens! Wellicht tijdens de Open Oudegaaster Kampioenschappen, waarvan de inschrijving weliswaar nog niet is gestart, maar waarvan de datum al bekend is, namelijk 28 december 2018. Kleine nabrander, de organisatie hoopt volgend jaar het Topper F weer vlak voor de start van de najaar competitie te plannen zodat het helpt iedereen scherp te zetten voor de competitie.

photo

+Oud nieuws